Mål dit BMI

Her kan du nemt beregne dit BMI og med det samme få en indikation af hvilke behandlingsformer, vi typisk foreslår til personer inden for dit BMI-område

cm

kg

Hvad er BMI?

Hvorfor er det en god idé at vide, hvad ens BMI-tal er? Det er det, fordi BMI er det mest anvendte mål til at vurdere, om du er undervægtig, normalvægtig, overvægtig, meget- eller svært overvægtig. Når du kender dit BMI, vil du kunne modtage kvalificeret rådgivning om hvilken behandlingsform, der vil være den bedste for dig.

Der er dog andre faktorer end BMI, der også har indflydelse på hvilken type behandling, der anbefales. Det gælder din livvidde og forekomsten af overvægtsrelaterede sygdomme som diabetes 2, forhøjet blodtryk eller høje kolesterolværdier.

Hvad er fedme og overvægt?

Fedme måles bl.a. ved BMI (Body Mass Index), som fortæller om forholdet mellem en persons vægt og højde (beregn dit BMI her).

Risikoen for at udvikle alvorlige følgesygdomme som fx type 2 diabetes stiger markant, jo større BMI, du har.

WHO har udarbejdet nedenstående klassifikation, som definerer BMI grænserne for normal- og overvægt samt fedme. Som det fremgår af tabellen, er der en sammenhæng mellem BMI og udvikling af følgesygdomme.

Klassifikation BMI Risiko for følgesygdomme
Undervægt <18,5 Forhøjet
Normalvægt 18,5 - 24,9 Middel
Overvægt 25 - 29,9 Forhøjet
Fedmeklasse 1 30 - 34,9 Moderat forhøjet
Fedmeklasse 2 35 - 39,9 Svært forhøjet
Fedmeklasse 3 >40 Meget svært forhøjet

Vores produkter

Medicinsk vægttab

Medicin, der regulerer din appetit og begrænser din trang til at spise, så du taber dig.

Overvægtskirurgi

Der findes flere operationstyper, og de giver alle et dokumenteret og varigt vægttab.

Psykolog

Overvægt handler om mere end kilo, og med psykologen opnår du større selvindsigt.

Klinisk diætist

Vores diætister giver dig vejledning ud fra dine kostvaner og har mulighed for at udvikle kostplaner, der passer til din hverdag.

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, kan du klikke på knappen nedenfor, hvor du kan læse mere om overvægtskirurgi og bestille tid