Gå til Aleris.dk

Book uforpligtende forundersøgelse

Et typisk forløb ved overvægtsoperation

Hos Aleris er vi med dig hele vejen fra de første samtaler til de afsluttende opfølgninger 2 år efter operationen. Du kan altid komme i kontakt med vores specialister, hvis du har spørgsmål undervejs i forløbet.

 

Langt de fleste starter med at deltage i et af vores gratis, uforpligtende informationsmøder, som foregår online. Her får du en bred baggrundsviden om svær overvægt, mulighederne for operation, hvad du kan forvente dig samt information om de mulige bivirkninger og risici.  Beslutter du dig for at få en overvægtsoperation, vil der være herefter være en række forberedelser, inden du kan opereres.

Før operationen

Forundersøgelse hos medicinsk læge

Indledningsvis kommer du til en forundersøgelse hos vores medicinske speciallæge, der vurderer din almene sundhedstilstand. Det er vigtigt at vide, om der er forhold, der taler imod et kirurgisk indgreb. Din overvægt kan også skyldes andre sygdomme, som skal behandles medicinsk.

Forundersøgelse hos kirurg

Hvis du er egnet til en operation, vil du komme til at tale med vores kirurgiske speciallæge. Kirurgen vejleder dig om den bedst egnede operation. Det er vigtigt, at du forstår konsekvenserne af denne type operation. Et kirurgisk indgreb kræver en livslang ændring af livsførelsen. Ændringer i kostindtaget kombineret med øget fysisk aktivitet og motion er en uundgåelig del af behandlingen. Endelig taler I om mulige bivirkninger og komplikationer.

Forundersøgelse ved diætist

Du får også en samtale med en diætist, som vejleder dig om de forskellige kostperioder efter operationen.
Afhængig af operationstypen og leverens størrelse har nogle patienter behov for at tabe sig inden
operationen, men det er en individuel vurdering. Et vægttab inden operationen mindsker fedtvævet i bughulen og forbedrer dermed oversigtsforholdene under operationen. Du kan få udleveret skriftlige diætforslag til vægttab, og vi tilbyder opfølgning ved diætist pr. telefon eller mail.

Information om forløbet

Du vil få tilsendt en video, hvor vores specialsygeplejersker vejleder om forløbet på indlæggelsesdagene, ambulante kontroller inkl. blodprøver samt om motion og livsstil i fremtiden.

På operationsdagen

På operationsdagen bliver du modtaget på vores sengeafdeling. Selve operationen foregår som en kikkertoperation i fuld bedøvelse og varer ca. 45 min. Man plejer at være oppe og gå inden for et par timer, og mere end 95% af vores patienter går hjem dagen efter operationen.

Forløbet efter en overvægtsoperation

Efter operationen følger vi vores patienter i 2 år, hvor vi guider dem gennem de 4 kostperioder og hjælper med at implementere nye livsstilsvaner.

 

  • Uge 0 – 1: Flydende kost (periode 1)
  • Uge 2: Pureret kost (periode 2)
  • Uge 3: Kost af mere normal konsistens (periode 3)
  • Uge 4 og frem: Helt almindelig, sund mad (periode 4)
  • 4 måneders opfølgning hos diætist, inklusiv blodprøver
  • 1 års opfølgning hos diætist, inklusiv blodprøver
  • 2 års opfølgning hos diætist, inklusiv blodprøver

Læs mere om overvægtsoperation og se billeder af operationen her

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag, og bestil tid.