Tema om overvægt

Hvordan foregår en overvægtsoperation?

Gastric sleeve og bypass udføres som kikkertoperation i fuld bedøvelse. Det betyder blandt andet, at det foregår hurtigt og sikkert, men det betyder også en kortere helingsproces efter operationen.

Selve indgrebet udføres via ganske små huller i maven, hvor der indføres instrumenter og et lille kamera. Kameraet sender videobilleder og komplet overblik til en stor skærm over patientens hoved.

Herpå kan kirurgerne se alt, som foregår i patientens mave og gennemføre operationen sikkert og effektivt.

Ved operationens start pustes der luft i bughulen for at spile den mest muligt ud. Det gør det lettere for kirurgen at komme til at se det område, der opereres.

Luften bliver pustet ind gennem en nål, der er ført ind i bughulen.

Aleris Balance Gatric Sleeve ikon

Gastric sleeve

Ved en gastric sleeve fjernes ca. 80-85 % af mavesækken gennem et af de små huller i huden – den tomme mavesæk kan nemt passere gennem det ca. 2 cm store hul. Efter endt operation fjernes instrumenter og kamera, og de små sår kan enten sys eller klipses sammen.

 

Læs mere

Aleris Balance Gatric Bypas ikon

Gastric bypass​

Ved en gastric bypass deles mavesækken lige nedenfor mavemunden, hvorefter tyndtarmen deles ca. 60 cm nedenfor tolvfingertarmen. Den nedre del af tyndtarmen sys så op til den lille mavelomme. Til sidst påsys den øvre del af tyndtarmen på siden af tyndtarmen ca. 150 cm nedenfor den lille nye mavesæk.

Læs mere

Her ses billeder fra en gastric-sleeve operation

Læs mere om et typisk forløb ved overvægtsoperation

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag, og bestil tid.