Sundhedsfaglig rådgiver

Katja Nylander

Katja Nylander er sygeplejerske med en baggrund som professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun har mere end 10 års erfaring med samtaler og undervisning inden for adfærd og vaneændringer til mennesker, der ønsker en livstilsændring med fokus på fastholdelse af de sunde vaner.

Katja Nylander blev uddannet sygeplejerske i 2012 og har gennem hele uddannelsen haft fokus på sundhedsfremme og forebyggelse og var under uddannelsen ansat til at undervise i mad og vaneændringer hos Københavns Kommunes forebyggelsescenter.  

Fra 2013 – 2022 var Katja sygeplejerske hos Center for Diabetes og Hjerte i Københavns Kommune og har været med til at udvikle den gruppebaserede patientundervisning og de individuelle samtaler med fokus på den evidensbaserede samtaleteknik MI (Den Motiverende Samtale). MI er en samtalemetode, der er effektiv, når der skal skabes forandring og til at hjælpe mennesker med at finde deres motivation og drivkraft, for at kunne skabe varige vaneændringer indenfor fx sundhed og vægttab.

I 2022 blev Katja færdiguddannet kandidat i sygepleje fra Aarhus Universitet og forvarede sit speciale omhandlende overvægtige børn, der var henvist til behandlingsforløb og deres forældres risikofaktorer for udvikling af type 2 diabetes.

Efterfølgende har hun arbejdet som ekstern konsulent på et forskningsprojekt som digital sundhedsvejleder. Formålet var videovejledninger indenfor ændring af livsstil. Primært ændring af vaner i forbindelse med vægttab.

”Vi ved i dag, at overvægt ikke er den enkeltes skyld, men skyldes et komplekst samspil af mange forskellige faktorer, bl.a. genetik. Mange føler stadig en stigmatisering fra samfundet som kan føre til skyld, skam og dårlig samvittighed som alle er destruktive tankemønstre der kan være begrænsende i at opnå de mål og drømme man har i sit liv. Jeg har hjulpet mange mennesker med at finde deres indre motivation, finde ud af hvad der er vigtigt for dem, for at opnå balance mellem mental og fysisk sundhed – og så kommer vægttabet som en naturlig sidegevinst for de fleste”

Uddannelse

2022: Kandidat i sygepleje

2012: Professionsbachelor i sygepleje

2010: Professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i fysisk aktivitet

Særlige interesseområder

Anvendelse af MI (den motiverende samtale)

Vaneændringer

Type 2 diabetes

Overvægt

Danmarks dygtigste specialister i varige vægttab

I de fleste tilfælde er den bedste løsning en kombination af flere forskellige behandlingsformer. Derfor kommer du også til at møde nogle af landets førende eksperter inden for ernæring, træning og fysisk aktivitet, psykologi, medicinsk behandling og kirurgi.

Peter Funch-Jensen

Overlæge i overvægtskirurgi

Lars Lundgaard Hansen

Speciallæge i almen medicin og online-læge

Katja Nylander

Sundhedsfaglig rådgiver

Niels Frølich

Speciallæge i Almen medicin

Camilla Weber Fenst

Speciallæge i Almen medicin

Mathias Redsted

Klinisk diætist

Dorte Søndergaard

Speciallæge i Almen medicin

Robert Andersen

Psykolog, søvnklinik

Claus Riber

Overlæge i mave-tarm

Michael Sever

Speciallæge i Almen medicin

Michael Ørting

Speciallæge i mave-tarm

Christina Villendrup Lynge

Psykolog, Cand.psych. Aut.

Steen Bendix Haugaard

Speciallæge i intern medicin

Niels Boye

Speciallæge i intern medicin

Tobias Opsahl

Psykolog, Cand.psych

Anne-Mette Lindvig

Speciallæge i Almen medicin

Book gratis rådgivende samtale

Book en uforpligtende, rådgivende samtale nu, eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål.