Komplikationer efter fedmeoperation

Ved alle typer af operationer er der risiko for komplikationer. Derfor er en afvejning af effekt og risiko, nødvendig i forbindelse med kirurgisk behandling. Som det ses her, har Aleris en høj kvalitet og meget få komplikationer.

Play Video about Bivirkninger og komplikationer ved gastric bypass og sleeve

Ekstremt få komplikationer efter fedmekirurgi hos Aleris

Overvægtsteamet på Aleris har i det internationale tidsskrift ”Obesity Surgery” fået publiceret deres flotte resultater for 1.600 opererede patienter i perioden 2020 – 2021. Ingen har tidligere publiceret resultater med så få komplikationer.

Som ved alle andre operationer er der risiko for komplikationer efter fedmekirurgi. I størrelseorden og alvorlighedsgrad svarer det nogenlunde til risikoen ved en galdestensoperation.

Der er en minimal risiko for, at der kan opstå blødning og lækage. Hos Aleris er det ca. 1%, som får blødning og kun 0,1%, som får lækage. I meget sjældne tilfælde kan patienten få en blodprop i lungen.

På længere sigt kan der primært ved gastric bypass, hvor næringsoptagelsen begrænses i tarmene, opstå nogle mangeltilstande. Derfor er det vigtigt at du følger de råd, som du får af diætisten. 

Figuren viser andelen af patienter på Aleris og på landsgennemsnit, som oplever komplikationer efter en fedmeoperation. 

Som det ses i nedenstående figur ligger Aleris under landsgennemsnit i forhold til akut genindlæggelse og re-operation for perioden 2019 – 2021. Genindlæggelse inden for 30 dage efter operation bruges internationalt som et mål for kvalitet. Det betyder, at jo færre genindlæggelser inden for 30 dage et hospital oplever, jo højere er kvaliteten. 

Aleris har ingen dødsfald haft i perioden 2019 – 2021.

Kilde: DBSO’s seneste årsrapport indeholder resultater for 2019 – 2021.

 

Graf som viser antallet af komplikationer inden for fedmekirurgi i perioden 2019 - 2021
Kvinde taler i telefon.

Gratis telefonrådgivning

Har du spørgsmål til fx fedmeoperation eller kostvaner, og har du et BMI på 30+? Så er vi klar til at hjælpe dig med en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer. Bestil en tid i dag.

Gratis online infomøder

Er du nysgerrig på fedmeoperationer? Hos Aleris inviterer vi dig hver måned til et gratis og uforpligtende online informationsmøde på Zoom, så du og dine pårørende nemt kan se med hjemme fra stuen.

Kvinde sidder i sofa.

Book tid i dag

Ved du allerede nu, at en fedmeoperation er næste skridt for dig? Så ring til os i dag og book en tid til en forundersøgelse, hvor du kan snakke med en af vores specialister.

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag, og bestil tid.