Aleris Balance - Overvægtskirurgi

Bliv henvist til overvægtsoperation

Aleris Søborg og Aarhus er blevet godkendt til at modtage henvisninger fra de offentlige sygehuse til overvægtsoperationer. Patienterne kan derfor blive henvist til en overvægtsoperation hos os.

Kvinde taler i telefon.

Gratis telefonrådgivning

Har du spørgsmål til fx fedmeoperation eller kostvaner, og har du et BMI på 30+? Så er vi klar til at hjælpe dig med en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer. Bestil en tid i dag.

Gratis online infomøder

Er du nysgerrig på fedmeoperationer? Hos Aleris inviterer vi dig hver måned til et gratis og uforpligtende online informationsmøde på Zoom, så du og dine pårørende nemt kan se med hjemme fra stuen.

Kvinde sidder i sofa.

Book tid i dag

Ved du allerede nu, at en fedmeoperation er næste skridt for dig? Så ring til os i dag og book en tid til en forundersøgelse, hvor du kan snakke med en af vores specialister.

Mål dit BMI

Her kan du nemt beregne dit BMI og med det samme få en indikation af hvilke behandlingsformer, vi typisk foreslår til personer inden for dit BMI-område

cm

kg

Er overvægtskirurgi for dig?

Med mere end 8.000 fedmeoperationer er Aleris et af de førende Centre for Overvægtskirurgi i Europa.

Vores team foretager altid en individuel vurdering af dig, så du får den operationstype, som passer bedst til dig. Vores læger og diætister følger dig i 2 år efter operationen, så du er i trygge hænder og får hjælp til at omlægge din livsstil.

Gastric sleeve

Gastric sleeve er den hyppigst udførte overvægtsoperation. Du kan forvente et vægttab på ca. 80 - 85 % overvægten.

Gastric bypass

Ved en gastric bypass forventes det, at du kan tabe ca. 80 - 85% af din overvægt.

Mød vores erfarne specialister

I mange tilfælde er den bedste løsning en kombination af flere forskellige behandlingsformer. Derfor har du mulighed for at få hjælp af nogle af landets førende eksperter inden for ernæring, træning og fysisk aktivitet, psykologi, medicinsk og kirurgisk behandling af overvægt.

Peter Funch-Jensen

Overlæge i overvægtskirurgi

Mathias Redsted

Klinisk diætist

Claus Riber

Overlæge i mave-tarm

Michael Ørting

Speciallæge i mave-tarm

Priser

OBS: Operationsprisen er inklusive alle efterfølgende kontroller og diætistvejledning i 2 år.

Priserne er gældende fra 24. januar 2024. Alle priser er vejledende og inkl. 6 % patientforsikringstillæg.

Konsultation

DKK 3.390,-

Forundersøgelse, medicinsk endokrinolog og diætist (obligatorisk)

Gastric bypass

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag

Gastric sleeve

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag

Brochure om overvægtskirurgi

Aleris udfører flere overvægtsoperationer end nogen anden i Danmark. Læs mere om vores tilbud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du overvejer en overvægtsoperation, er det helt naturligt, at der er mange spørgsmål, som presser sig på, for det er en stor beslutning, som har betydning for din fremtidige livsstil og livskvalitet. Her finder du nogle af de spørgsmål, som vores patienter oftest stiller os før en operation.

Accordion Content

Ønsker du vurdering og behandling på vores hospital i enten København, Esbjerg eller Aarhus skal du være privat patient. Vi vurderer alle med et BMI over 30 individuelt. Læs mere om retningslinjerne her. 

Efter en gastric sleeve eller en gastric bypass kan du forvente et løbende vægttab. Hvor meget af din overvægt, du ender med at tabe, afhænger meget af din livsstil efter operationen. Hvis du er hyggelig med at få en sund livsstil indarbejdet, kan du forvente at tabe mellem 80 – 85% af din overvægt. Se hvordan vægttabet kan forløbe

Svær overvægt er en sygdom, der kræver behandling. Det er ikke et spørgsmål om slap karakter, dovenskab eller en viljesløs holdning til mad og mådehold. Når vægttabet ikke kan fastholdes med traditionelle slankekure, er det fordi, at når man først har nået en vis vægt, så tror kroppen, at det er det, som man skal veje. Bliv klogere her

Som ved alle andre operationer er der risiko for bivirkninger og komplikationer efter fedmekirurgi. I størrelsesorden og alvorlighedsgrad svarer det nogenlunde til risikoen ved en galdestensoperation.

På længere sigt kan der primært ved gastric bypass opstå nogle mangeltilstande. Derfor er det vigtigt, at man følger de råd, som man får af diætisten.

En overvægtsoperation udføres som en kikkertoperation og foregår i fuld bedøvelse. Der anlægges en række små huller i den øvre del af maven. Gennem et af hullerne indføres der en kikkert, som er forbundet med en fjernsynsskærm. På skærmen kan kirurgerne se bughulens organer meget tydeligt. Ved at indføre lange, tynde instrumenter gennem de øvrige huller kan operationen gennemføres.

Man kan ikke pege på en enkeltstående faktor, som afgør, om du skal vælge gastric sleeve fremfor gastric bypass. Det er en individuel vurdering, som kirurgen foretager sammen med dig. 

Du kommer først til en forundersøgelse, som betales separat. Hvis du beslutter dig for, at en overvægtsoperation er det rigtige for dig, er operationsprisen inklusiv alle efterfølgende kontroller og diætistvejledning i 2 år, så vi er sikre på, at du får alt den hjælp, som du har brug for til dit vægttab.

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag, og bestil tid.