Aleris Balance – Overvægtrskirurgi

Gastric bypass

Ved en gastric bypass forventes det, at du kan tabe ca. 80 – 85% af din overvægt. Det giver livskvalitet og bevægelighed. Vores læger og diætister følger dig i 2 år efter operationen, så du er i trygge hænder og får hjælp til at omlægge din livsstil.

Gastric bypass er et kikkertoperation, som kombinerer en lille mavesæk med en delvis frakobling af tyndtarmen. Herved begrænses ikke blot fødeindtagelsen men også næringsoptagelsen.

Vi troede tidligere, at det var disse to ting, der tilsammen var årsag til det gode vægttab. Ny forskning har imidlertid vist, at den vigtigste årsag er, at man meget hurtigt efter spisning frisætter mæthedshormoner, og derfor føler sig mæt, selv efter små måltider.

Efter operationen produceres der også mere insulin, ligesom følsomheden for insulin forøges. Dette er årsagen til at type 2 sukkersyge forsvinder hos de fleste patienter.

Mavesækken

Ved denne metode deles mavesækken lige nedenfor mavemunden. Den lille øvre mavelomme skal have en volumen på ca. 20 ml.

Omkobling af tarmsystemet

Derefter deles tyndtarmen ca. 60 cm nedenfor tolvfingertarmen. Den nedre del af tyndtarmen sys op til den lille mavelomme således, at denne tømmes direkte ned i tyndtarmen. Den øvre del af tyndtarmen påsys siden af tyndtarmen ca. 150 cm nedenfor den lille ny mavesæk

Hvordan er det typiske forløb ved gastric bypass?

De fleste kommer først til et uforpligtende informationsmøde, inden de beslutter sig for at gå videre. Her er der mulighed for at høre vores læge, diætist og en tidligere patient fortælle mere om fedmeoperationer og livet efter.

Mulige bivirkninger og komplikationer

Som ved alle andre operationer er der også en lille risiko for komplikationer ved en fedmeoperation. Komplikationer specifikt relateret til gastric bypass er primært lækage fra sammen syningen af maven. Lækage indtræffer i 0,5 1 % af tilfældene.

Idet man omlægger tarmsystemet, kan der være en mindre risiko for mangeltilstande af vitaminer og mineraler. Derfor er det utrolig vigtigt, at man følger diætistens vejledning for at undgå dette.

Se video omkring gastric bypass og gastric sleeve

Play Video

Priser

OBS: Operationsprisen er inklusive alle efterfølgende kontroller og diætistvejledning i 2 år.

Priserne er gældende fra den 5. januar 2024. Alle priser er vejledende og inklusive 6 % patientforsikringstillæg.

Konsultation

DKK 3.390,-

Forundersøgelse, medicinsk endokrinolog og diætist (obligatorisk)

Gastric bypass

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag

Gastric sleeve

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag
Kvinde taler i telefon.

Gratis telefonrådgivning

Har du spørgsmål til fx fedmeoperation eller kostvaner, og har du et BMI på 30+? Så er vi klar til at hjælpe dig med en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer. Bestil en tid i dag.

Gratis online infomøder

Er du nysgerrig på fedmeoperationer? Hos Aleris inviterer vi dig hver måned til et gratis og uforpligtende online informationsmøde på Zoom, så du og dine pårørende nemt kan se med hjemme fra stuen.

Kvinde sidder i sofa.

Book tid i dag

Ved du allerede nu, at en fedmeoperation er næste skridt for dig? Så ring til os i dag og book en tid til en forundersøgelse, hvor du kan snakke med en af vores specialister.

Gratis telefonrådgivning

Har du BMI på 30+ og har du prøvet alt?

Bestil en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer.