Aleris Balance - Overvægtskirurgi

Gastric sleeve

Gastric sleeve er i dag den hyppigst udførte overvægtsoperation. Ved en gastric sleeve kan du forvente at få et vægttab på ca. 80 – 85 % overvægten. Vores læger og diætister følger dig i 2 år efter operationen, så du er i trygge hænder og får hjælp til at omlægge din livsstil.

Gastric sleeve er et kirurgisk indgreb, der udføres som en kikkertoperation. En gastric sleeve medfører et vægttab ved at begrænse fødeindtagelsen og mindske sultfølelsen. Aleris udfører flere gastric sleeve-operationer end nogen anden i Danmark.

Ved en gastric sleeve fjerner man ca. 85 % af mavesækken, således at “mini-maven” får form som et langt rør (sleeve), der kan rumme mellem 50 ml og 200 ml. Nerverne til mavesækken og mavemunden bevares, og der bypasses ikke noget tarmområde som ved en gastric bypass.

Den del af mavesækken, der fjernes har en lagringsfunktion, og det er samtidig her, hvor sulthormonerne dannes. Når denne del af mavesækken er væk, kan du ikke længere indtage så meget mad som før, og du får en nedsat sultfølelse.

Da den nye lille mavesæk er mindre, bliver trykket lidt højere end tidligere, og maven tømmer sig derfor hurtigere. Idet maden når tyndtarmen hurtigere, frisættes mæthedshormoner, hvilket betyder, at du føler tidligere mæthed. Dette er det vigtigste i forhold til vægttab.

Gastric sleeve vælges i stigende grad fordi:

  • Vægttabet er stort set det samme som ved en gastric bypass
  • De fleste undgår dumping
  • Bevaring af tarmsystemet nedsætter risikoen for tarmforsnævring, fejlernæring, blodmangel, vitaminmangel, proteinmangel og afkalkning af knoglerne
  • Færre risici og bivirkninger

Du skal dog være opmærksom på, at operationen kan ikke føres tilbage, idet en større del af mavesækken fjernes helt ved operationen

Hvordan er det typiske forløb ved gastric sleeve?

De fleste kommer først til et uforpligtende informationsmøde, inden de beslutter sig for at gå videre. Her er der mulighed for at høre vores læge, diætist og en tidligere patient fortælle mere om fedmeoperationer og livet efter.

Mulige bivirkninger og komplikationer

Som ved alle andre operationer er der en lille risiko for komplikationer ved en fedmeoperation. Vores opgørelser viser, at 1% må re-opereres for blødning, mens kun 0,1% får lækage.

Risikoen for mangeltilstande er desuden minimal ved en gastric sleeve operation, da man ikke omlægger tarmene.

Kvinde taler i telefon.

Gratis telefonrådgivning

Har du spørgsmål til fx fedmeoperation eller kostvaner, og har du et BMI på 30+? Så er vi klar til at hjælpe dig med en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer. Bestil en tid i dag.

Gratis online infomøder

Er du nysgerrig på fedmeoperationer? Hos Aleris inviterer vi dig hver måned til et gratis og uforpligtende online informationsmøde på Zoom, så du og dine pårørende nemt kan se med hjemme fra stuen.

Kvinde sidder i sofa.

Book tid i dag

Ved du allerede nu, at en fedmeoperation er næste skridt for dig? Så ring til os i dag og book en tid til en forundersøgelse, hvor du kan snakke med en af vores specialister.

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag, og bestil tid. 

Mål dit BMI

Her kan du nemt beregne dit BMI og med det samme få en indikation af hvilke behandlingsformer, vi typisk foreslår til personer inden for dit BMI-område

cm

kg

Priser

OBS: Operationsprisen er inklusive alle efterfølgende kontroller og diætistvejledning i 2 år.

Priserne er gældende fra den 24. januar 2024. Alle priser er vejledende og inklusive 6 % patientforsikringstillæg.

Konsultation

DKK 3.390,-

Forundersøgelse, medicinsk endokrinolog og diætist (obligatorisk)

Gastric bypass

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag

Gastric sleeve

DKK 59.500,-

Inkl. alle kontroller og diætistvejledning i 2 år (forundersøgelse betales separat)

Bedøvelse
Fuld
Indlæggelse
1 dag

Se video omkring gastric sleeve og gastric bypass

Play Video

Gratis telefonrådgivning

Har du BMI på 30+ og har du prøvet alt?

Bestil en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer.