Gå til Aleris.dk

Tema om overvægt

Hvad er overvægtskirurgi?

Overvægtskirurgi er aktuelt den eneste behandling af svær overvægt, hvor der er dokumenteret, langvarigt vægttab og reduktion af følgesygdommene. Vi vurderer alle med et BMI>30 individuelt.

Kan du få en overvægtsoperation?

Ønsker du en vurdering og behandling på vores hospital i enten København, Esbjerg eller Aarhus skal du være privat patient.

Hvad kan du forvente dig af en overvægtsoperation?

Efter en gastric sleeve eller en gastric bypass kan du forvente et løbende vægttab. Hvor meget af din overvægt, du ender med at tabe, afhænger meget af din livsstil efter operationen.

Konsekvenser af overvægt

At leve med en usund høj vægt kan have store konsekvenser for det enkelte menneske. Mange af dem, der er ramt af svær overvægt, oplever en forringet livskvalitet, fysiske begrænsninger og for nogle også mentale helbredsproblemer.

Hvorfor virker slankekure ikke?

Svært overvægtige konfronteres ofte med spørgsmålet: “Hvorfor kan du ikke bare tage dig sammen og tabe dig?” Det er der flere grunde til.

Hvordan foregår en overvægtsoperation?

Gastric sleeve og gastric bypass udføres som kikkertoperation i fuld bedøvelse. Det betyder blandt andet, at det foregår hurtigt og sikkert, men det betyder også en kortere helingsproces efter operationen.

Hvad er fedme?

Fedme er ikke det samme som overvægt. Betegnelsen fedme anvendes, hvis dit BMI er 30 eller højere. Fedme er farligt, fordi det medfører en øget belastning af kroppens organer og en øget risiko for en række følgesygdomme.

Plastikkirurgi efter stort vægttab

Når du har været igennem et stort vægttab, kan der være behov for at fjerne løs hud på kroppen. Aleris har plastikkirurger specialiseret i hudreduktion efter stort vægttab.

Er du allerede afklaret?

Hvis du på nuværende tidspunkt ved, at en overvægtsoperation er det næste skridt for dig, så kontakt os allerede i dag og bestille tid.