Gå til Aleris.dk

Kostråd i forbindelse med vægttab

Din kost er en vigtig faktor for dit vægttab – endnu vigtigere end motion. Et vægttab betyder dog ikke, at du skal stoppe med at spise alle de ting, du godt kan lide. Det er derimod vigtigt, at du sørger for at have nogle gode vaner. Her på siden har vores diætister samlet en række tips til dit vægttab.

Prioriter proteinerne under dit vægttab

Protein er det vigtigste næringsstof for dit vægttab, da et tilstrækkeligt indtag er med til at vedligeholde din muskelmasse. Kroppen bruger ligeledes mere energi på at fordøje og omdanne protein sammenlignet med fedt og kulhydrater. Protein sørger derudover for, at du holder dig mæt i længere tid, som er fordelagtigt under dit vægttab, når du ligger i kalorieunderskud.

Sluk tørsten i vand

Vand dækker dit væskebehov, uden at bidrage med kalorier. Derudover består størstedelen af din krop og muskler af vand, hvorfor det er vigtigt at du holder dig velhydreret, så dit daglige væskebehov dækkes. Et øget indtag af alkohol og søde drikkevarer vil bidrage med flere kalorier. Sukkerfrie drikkevarer kan anvendes som supplement til vand, men i større mængder er dette skadeligt for tænderne.

Spis gerne fisk flere gange om ugen

Fisk har et højt indhold af næringsstoffer. Særligt fed fisk som makrel, sild og laks er fremragende kilder til at få den rette fordeling mellem de sundhedsgavnlige omega-3 fedtsyrer og protein i din kost.

Begræns produkter med meget sukker, salt og fedt

Du kan selvfølgelig godt spise lidt af det søde, salte og fede, men hold igen, da et højt indtag ofte bidrager med for mange kalorier og for få vitaminer og mineraler. Undgå derfor større mængder af f.eks. fastfood, slik og kage – eller vær bevidst om kun at prioritere det af og til.

Få professionel kostvejledning hos diætist

Vores diætist tilbyder individuel vejledning og kostråd, som tager udgangspunkt i dine egne kostvaner og som kan forenes med din hverdag. Diætisten kan også hjælpe, hvis du har brug for kostråd og motionsplaner i forbindelse med diabetes, blodprop eller andre syg- domme, hvor kosten har stor betydning.

Læs mere om vores diætiser