Gå til Aleris.dk

Mød Kirsten

Kirsten Ørgaard var overvægtig i en længere årrække. Efter en gastric sleeve-operation har hun med sit vægttab fået et større fysisk velvære og overskud.

Aleris Balance Kirsten før og efter

Kirsten havde efter flere år med overvægt besluttet sig for, at hun måtte gøre noget væsentligt for at få en sundere og bedre livsstil. Faktisk kom beslutningen efter, at nogle venner havde taget mod til sig og fortalt Kirsten, at hun var blevet for stor, og at de gerne ville beholde hende i mange år endnu. Det var det skub, Kirsten havde brug for. Så gik hun i gang og undersøgte mulighederne for en drastisk livsændring. Efter grundig research besluttede Kirsten sig for at få foretaget en gastric sleeve-operation på Aleris i Aarhus.

“Jeg forberedte mig fagligt godt og læste meget om selve metoden, samt hvad det ville indebære af krav til mig selv og fremtidige forandringer i min livsstil. Det var jeg klar til, og for mig var det en beslutning, jeg vidste, at jeg skulle holde resten af livet. Så inden operationen fulgte jeg den diætplan, der fulgte med materialet – og tabte mig 10 kg.”

Uvurderlig støtte

Efter operationen var Kirsten træt, og hun sygemeldte sig i tre uger. Hun fulgte alle retningslinjer og kostplaner til punkt og prikke. Her var både hendes venner og hendes mand en uvurderlig støtte. Især var det en hjælp, at hendes mand tilberedte den mad til Kirsten, som hun måtte spise efter operationen. Efter de første tre uger begyndte Kirsten at spise de anbefalede seks små måltider om dagen – hvilket hun stadig holder. Derudover har hun en række metoder til ikke at gå sukkerkold, nemlig altid at have lidt mad i tasken samt at drikke meget vand, te og kaffe. Siden Kirsten påbegyndte sit vægttab, har hun tabt sig 52 kg.

Større mentalt overskud

Kirsten begyndte at motionere jævnligt efter gastric sleeve operationen, hvilket har givet hende langt større fysisk velvære. Ligeledes har den fornyede energi, som Kirsten har fået, resulteret i et større mentalt overskud.

“Jeg fik en fysisk frihed, jeg ikke har haft i mange år. Jeg synes også, at jeg blev gladere, mens kiloene raslede af. Jeg har altid haft en stærk psyke, og den er yderligere blevet styrket gennem vægttabet. Det var en fornøjelse at opleve glæde, energi og overskud – jeg har ikke været ked af det eller depressiv. Tværtimod er mit liv fyldt med glæde og overskud.”

I forhold til Kirstens nye klædeskab er der også sket en del nyt. Hun har skilt sig af med meget af hendes gamle tøj, stilen er blevet en anden, og Kirstens venner har også været søde til at give hende tøj, der passer til hendes nye livsstil.

“Alt mit gamle tøj, hvori min fedmeidentitet sidder, er givet bort til andre store piger eller genbrug. Alene den proces gav energi og overskud. Tidligere var jeg vant til at gå i lette og flagrende gevandter – ja nærmest “telte”. Nu må tøjet gerne være mere kropsnært, og det krævede en tilvænningsproces.”

Starten på en ny livsstil

At gastric sleeve-operationen er starten på en ny livsstil, der skal vedligeholdes resten af livet, er Kirsten meget bevidst om. Hun har lovet sig selv, at hun aldrig må gå tilbage til sine gamle vaner:

“Jeg er meget obs på, hvad jeg spiser, og jeg ved, at jeg resten af livet skal undgå fedt og sukker. Kroppen siger faktisk fra, hvis jeg får mad, der er for fedt og sukkerholdigt. Jeg kan fornemme med det samme, maden kommer i munden – det smager mig ikke længere. Næste fase er at få fjernet den løse hud – især ved maven. Selv om jeg træner, kan jeg ikke træne dette væk.”