Gå til Aleris.dk

Overvægtsmedicin vs. overvægtsoperation

Mange danskere lider af svær overvægt, og de fleste har forsøgt mange forskellige slankekure, diæter og andet i håb om at komme længere ned i vægt. Men er man først blevet svært overvægtig kræver et varigt vægttab ofte en kickstart med en medicinsk behandling eller overvægtsoperation kombineret med en livsstilsændring.

Medicinsk behandling og overvægtsoperation er begge dokumenterede behandlinger, hvor du kan tabe store procentdele af din overvægt, men det er vigtigt at finde den behandling, der passer bedst til dig. Det afgørende er, at du føler dig tryg i behandlingen.

Overvægtsoperation

En overvægtsoperation er en kikkertoperation, hvor du kan forvente at tabe op til 80 % af overvægten. Vi laver en mindre mavesæk og begrænser fødeindtagelsen, der resulterer i. at der frisættes naturlige mæthedshormoner hurtigere – så selv efter små måltider føler du dig hurtigere mæt. Derudover produceres der mere insulin til gavn for folk med type 2-diabetes.

Som ved alle andre operationer er der en lille risiko for komplikationer ved en overvægtsoperation, men de kan sammenlignes med en galdestensoperation.

Det er vigtigt at forstå, at en overvægtsoperation er ikke den lette løsning, og den kan ikke stå alene. For at opnå et varigt vægttab, skal operationen kombineres med nye kost- og motionsvaner. Hertil er en overvægtsoperationen et vigtigt redskab, fordi du ikke kan spise ret meget ad gangen.

Medicinsk behandling

Ved medicinsk behandling får du hjælp til vægttab ved at stikke dig selv med medicin, der begrænser din trang til at spise.

Medicinen kommer i penne, der skal indsprøjtes under huden fx maven en gang om ugen. Den regulerer appetitten og øge mæthedsfornemmelsen, hvilket får dig til at spise mindre og dermed tabe dig.

Der kan være mindre bivirkninger ved medicinen fx hovedpine, kvalme, opkastning diarre, forstoppelse og mavesmerter.

Medicinsk overvægtsbehandling kan heller ikke stå alene, idet du vil få din normale appetit tilbage, når du stopper med medicinen. Derfor skal det kombineres med nye motions- og kostvaner, så du kan holde vægttabet, når du ikke længere tager vægttabsmedicinen. Det kan du få hjælp til at gennem andre forløbstyper i Aleris Balance.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du booke en gratis, rådgivende samtale hos en sundhedsfaglig vægttabsrådgiver, hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål. I samtalen vil den sundhedsfaglige rådgiver med udgangspunkt i en forståelse af  dit liv og din situation lægge en plan for dit vægttab.

Vi har nogle af landet dygtigste eksperter, der kan klæde dig på til at træffe den rigtige beslutning. Sammen med dig gennemgår vi behandlingerne med udgangspunkt i dig og dine drømme og forventninger til et succesfyldt vægttab.

Book gratis rådgivende samtale

Book en uforpligtende, rådgivende online samtale nu, eller kontakt os for nærmere information og spørgsmål.