Gå til Aleris.dk

Ekstremt få komplikationer efter fedmekirurgi hos Aleris

Overvægtsteamet på Aleris har i det internationale tidsskrift ”Obesity Surgery” fået publiceret deres flotte resultater for 1.600 opererede patienter i perioden 2020 – 2021. Ingen har tidligere publiceret resultater med så få komplikationer.

Med mere end 1.000 overvægtsoperationer om året er Aleris Overvægtscenter en af de førende i Europa, og det er derfor også naturligt, at Aleris går forrest i arbejdet med at optimere og forbedre indgrebene og forløbene.

 

 

Studie i fast-track fedmekirurgi

I Aleris Overvægtscenter har man gennem mange års erfaring og stor volumen udviklet et fast-track forløb inden for overvægtskirurgien, som betyder, at langt de fleste patienter trygt og sikkert kan udskrives dagen efter operationen.

Internationale studier har tidligere vist, at komplikationsraten efter fast-track forløb inden for fedmekirurgi har været varierende. På den baggrund har Aleris udført et studie, hvor formålet har været at opgøre komplikationer hos 1.600 Aleris patienter, der har gennemgået gastric sleeve i et fast-track forløb i perioden 2020 – 2021.

 

 

”Vi har altid haft en klar opfattelse af, at vi har lave komplikationsrater, men det er også vigtigt at kunne dokumentere dette. Derfor har vi haft et par forsknings årsstuderende til at lave opgørelser over vores patienter”, siger Overlæge, Professor, dr. med Peter Funch-Jensen, der er ansvarlig for vores overvægtsprogram på Aleris.

 

Resultaterne af dette studie er netop publiceret i det internationale tidsskrift ”Obesity Surgery”, og vi er stolte over at få offentliggjort vores flotte resultater, ikke mindst da ingen tidligere har publiceret resultater med så få komplikationer.

 

 

Flotte resultater

Studiet viser, at fast-track forløb i fedmekirurgi er med til at forbedre sikkerheden eller det endelige resultat. Komplikationsraten var lav, og vægttabet var signifikant. Studiet giver således stærke argumenter for, at fast-track fedmekirurgi er værdifuldt.

 

 

”Vi har gennem årene optimeret alle processer og operationsteknikker ned til mindste detalje. Vi har en god teamorganisation, hvor alle ved præcis, hvad der kræves for at opnå et godt forløb, og det afspejler sig i resultaterne”, siger Peter Funch-Jensen

 

Dykker vi mere ned i detaljen blev 99,1% af patienterne udskrevet dagen efter operationen. Kun 1% blev genindlagt og 1,2% re-opereret inden for 30 dage.

Samlet set var 30-dages komplikationsrate på 4,6%. Det inkluderer alle former komplikationer, hvor 3,4% udgjorde ubetydelige bivirkninger fx forstoppelse, som ikke fører til behandling eller synkebesvær forårsaget af hævelse, hvilket kun kræver midlertidig medicinsk behandling.

Det vigtige at hæfte sig ved er, at kun 1,2% oplevede komplikationer, der krævede re-operation, og der var ingen dødsfald eller patienter med komplikationer, som krævede indlæggelse på intensiv afdeling.

 

 

Vi er utrolig stolte af vores resultater, som er exceptionelt gode selv sammenlignet med de bedste studier på verdensplan, hvor den gennemsnitlige 30-dages komplikationsrate er 9,5%. De viser med alt tydelighed, at Aleris er blandt de sikreste steder i verden at blive opereret for svær overvægt, og vi har et fast-track set-up, som fungerer optimalt”, siger Peter Funch-Jensen.

 

 

Bedre livskvalitet efter vægttab

Studiet viser desuden, at et år efter operationen var patienternes livskvalitet øget markant, og de havde tabt 71,9 % af deres overvægt, hvilket er meget tilfredsstillende, da det maksimale vægttab først opnås 1,5 – 2 år efter en gastric sleeve.

 

Læs hele artiklen her.

Kvinde taler i telefon.

Gratis telefonrådgivning

Har du spørgsmål til fx fedmeoperation eller kostvaner, og har du et BMI på 30+? Så er vi klar til at hjælpe dig med en gratis og uforpligtende telefonrådgivning om fedmeoperationer. Bestil en tid i dag.

Gratis online infomøder

Er du nysgerrig på fedmeoperationer? Hos Aleris inviterer vi dig hver måned til et gratis og uforpligtende online informationsmøde på Zoom, så du og dine pårørende nemt kan se med hjemme fra stuen.

Kvinde sidder i sofa.

Book tid i dag

Ved du allerede nu, at en fedmeoperation er næste skridt for dig? Så ring til os i dag og book en tid til en forundersøgelse, hvor du kan snakke med en af vores specialister.